Inkuiping bij Anaf Doors – Bescherming van de Spiltank met Vinylester

Bij ABBI zijn we gespecialiseerd in het bieden van innovatieve oplossingen voor industriële uitdagingen. Onlangs hebben we bijgedragen aan een project voor Anaf Doors, een gerenommeerde producent van deuren, in hun productiesite te Oeselgem. Dit project richtte zich op de inkuiping van een spiltank, waarbij veiligheid, duurzaamheid en chemische bestendigheid centraal stonden.

20221215_102634

Doel en Uitdagingen van het Project

Het project bij Anaf Doors had als hoofddoel de bescherming van een spiltank, die wordt blootgesteld aan diverse chemische stoffen en industriële processen. De spiltank speelt een cruciale rol in het veilig opslaan en beheren van vloeistoffen die tijdens het productieproces vrijkomen. Daarom was het essentieel om een inkuiping te realiseren die bestand is tegen zowel chemische invloeden als mechanische belasting.

De keuze voor vinylester als inkuipmateriaal was gebaseerd op de unieke eigenschappen van dit materiaal. Vinylester is bekend om zijn uitstekende chemische weerstand tegen zuren, basen en oplosmiddelen, wat het ideaal maakt voor omgevingen waar vloeistoffen met een hoge agressiviteit worden opgeslagen. Bovendien biedt vinylester een hoge mechanische sterkte, waardoor het bestand is tegen schokken, slijtage en zware belasting, zoals vaak voorkomt in industriële omgevingen.

IMG20230118115918

Materiaalkeuze: Vinylester als Beste Oplossing

Vinylester is een composietmateriaal dat zich kenmerkt door zijn sterke bindingseigenschappen en resistentie tegen chemische aantasting. In vergelijking met andere materialen, zoals polyester of epoxy, biedt vinylester een superieure bescherming tegen corrosie en chemische aantasting. Dit maakt het uitermate geschikt voor toepassingen in industriële omgevingen, zoals de spiltank van Anaf Doors, waar strenge veiligheids- en milieueisen gelden.

Daarnaast heeft vinylester een uitstekende hechting op verschillende ondergronden, zoals beton en staal, wat zorgt voor een langdurige en betrouwbare afwerking. Dit is vooral belangrijk voor spiltanks die dagelijks onderhevig zijn aan zware belastingen en mogelijke schokken. De duurzaamheid en veelzijdigheid van vinylester garanderen dat de inkuiping jarenlang meegaat zonder dat frequente reparaties of vervangingen nodig zijn.

IMG20230228132851

Proces en Uitvoering

Onze ervaren technici begonnen met een uitgebreide voorbereiding van de tankoppervlakken. Dit proces omvatte grondig reinigen, schuren en voorbehandelen om ervoor te zorgen dat de vinylester optimaal zou hechten. Daarna werd de vinylester in verschillende lagen aangebracht, waarbij elke laag zorgvuldig werd gecontroleerd op consistentie en dikte om maximale bescherming te bieden.

De toepassing van vinylester vereist een nauwkeurige en gecontroleerde werkwijze om de integriteit en kwaliteit van de inkuiping te waarborgen. Dankzij onze deskundigheid en oog voor detail konden we een naadloze afwerking realiseren, die niet alleen voldoet aan de strenge veiligheidseisen maar ook aan de duurzaamheidseisen van Anaf Doors.

1

Resultaten en Voordelen voor de Klant

De keuze voor vinylester voor de spiltankinkuiping biedt tal van voordelen voor Anaf Doors. Allereerst zorgt het materiaal voor een verhoogde veiligheid door de uitstekende chemische resistentie, waardoor het risico op corrosie en lekkages aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast levert de hoge mechanische sterkte van vinylester een stevige en duurzame barrière die bestand is tegen de dagelijkse slijtage en belasting in de productieomgeving.

Bovendien leidt de langdurige bestendigheid van vinylester tot lagere onderhoudskosten, aangezien het minder gevoelig is voor schade en verwering dan andere materialen. Dit biedt Anaf Doors een betrouwbare, kostenefficiënte oplossing die bijdraagt aan de continuïteit van hun productieprocessen en de bescherming van hun medewerkers en het milieu.

3

Conclusie

Het inkuipingsproject voor de spiltank bij Anaf Doors benadrukt ABBI’s vermogen om op maat gemaakte, hoogwaardige oplossingen te bieden voor industriële behoeften. Met vinylester als het gekozen materiaal hebben we een veilige, duurzame en efficiënte oplossing gerealiseerd die voldoet aan alle verwachtingen van onze klant. Wij zijn trots op dit resultaat en blijven ons inzetten voor kwaliteit en innovatie in al onze projecten.

Voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van veilige en duurzame oplossingen voor uw industriële omgeving, neem gerust contact met ons op – ons team staat klaar om samen met u de perfecte maatwerkoplossing te vinden.
4
2024 ABBI INDUSTRIE